Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Hvordan velge farge og variant på taket?

Ole Rosén-Lystrup, har pusset opp 65 hytter i programmet Eventyrlig oppussing. Han har mange tanker om hva som er viktig når du skal velge takshingel.

Uavhengig av hvilken farge og variant du lander på, er kvaliteten i boks når du velger Isola Takshingel. Du får et norsk kvalitetstak tilpasset norske utfordringer, et tak som varer i mange, mange år og er Best når det gjelder!

Det kan ikke bli feil

– Jeg har stor respekt for dem som eier hytta eller huset. Har de gjort et valg de er fornøyde med, går det ikke an å komme og si at de har valgt feil farge på taket. Smaken er som baken, slår Ole fast.

Det betyr ikke at han er uten egne meninger rundt tema farger og varianter ...

– Nei, selvfølgelig har jeg mine oppfatninger. Det har jeg alltid, sier han. – Generelt synes jeg sort og grå takshingel fungerer veldig bra på mange bygg. Vi må ikke glemme opprinnelsen. Dette moderne asfaltproduktet er jo egentlig en erstatning for skiferstein, og da er det ikke feil når det visuelle uttrykket blir litt i den gata.

Det er fort gjort å legge nytt tak og ikke veldig dyrt. Ny Isola Takshingel er en fornuftig investering som vil gi hytta eller huset et flott løft.

Hva har naboene valgt?

Likevel ville jeg vurdert andre farger før jeg tok det endelige valget. Det er naturlig å ta en titt rundt seg. Teglrød og Rustikk-rød kan for eksempel være veldig fint i et område der teglstein er benyttet som byggemateriale. Hva har naboene på taket? Ønsker jeg noe som harmonerer med dette eller vil jeg at hytta mi skal skille seg litt ut?

Det kan være interessant å se på byggets arkitektur. Gir den noen føringer? Geografi og tradisjon kan også bidra til å gjøre det enklere å velge, mener Ole.

– Som et eksempel: På en hvitmalt sørlandshytte ville jeg ikke nølt med å velge en rød variant. Jeg tror jeg ville gått for Rustikk-Rød Type Kuttet, sier han.

Bli inspirert! Se hele utvalget av Isola Takshingel her.

– Det må være lov å bytte før ”tida”

Fagfolka våre på Eidanger i Porsgrunn er stolte over kvalitetsshingelen de lager. Holdbarheten og funksjonen er veldig god, og ut fra miljø- og bærekraftshensyn er selvsagt den lange levetiden en positiv faktor. Så vi skvetter litt når Ole Rosén-Lystrup kommer med en for oss litt ny måte å tenke på:

– Det kan ikke være sånn at man må vente med å legge ny takshingel til det er absolutt nødvendig. Har man lyst til å fornye hytta, velge en annen farge og variant, kanskje i forbindelse med at man bytter farge på kledningen ... Ja, da må det være lov å bytte «før tida», mener han.

– Det er fort gjort å legge nytt tak og ikke veldig dyrt. Ny Isola Takshingel er en fornuftig investering som vil gi hytta eller huset et flott løft. Den gleden må man kunne unne seg litt oftere enn kanskje bare én gang i livet, sier han.

Les også

Isola Takshingel, best når det gjelder …

Hva mener Ole Rosén-Lystrup, kjent fra Eventyrlig oppussing, når han påstår at Isola Takshingel er «Best når det gjelder»?

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern