Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Full uttelling i BREEAM-prosjekter med EPD

BREEAM er Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygg og brukes av norske entreprenører og byggherrer. Klassifiseringssystemet måler miljøprestasjoner knyttet til hele byggeprosessen. Gjennom EPD miljødokumentasjon og registrering i ECO-Product databasen oppnår Isola’s takbelegg full uttelling i BREEAM prosjekter.

Økt fokus på miljøsertifisering

– Det er blitt mer fokus på miljø i byggenæringen og stadig flere bruker BREEAM til miljøsertifisering av bygg, forteller siv. ing. Daniel Urvalek i Isola.

Sertifiseringen er basert på dokumenterte miljøprestasjoner i ni kategorier; ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk, økologi og forurensing. Selve sertifikatet utstedes med fem nivåer; Pass, Good, Very good, Excellent og Outstanding.

Daniel Urvalek, Key Acount Tekkemarkedet, Isola
Daniel Urvalek, Key Account Tekkemarkedet, Isola

EPD dokumentasjon og BREEAM poeng

For å kunne vurdere hvilke produkter som gir en positiv effekt i BREEAM prosjekter vil arkitekter og entreprenører være avhengig at produktene har en EPD dokumentasjon. En EPD inneholder miljøregnskapet til et produkt og gjennom disse er det mulig å samle poeng for å oppnå de ulike nivåene i BREEAM sertifiseringen.

ECO-Product databasen

Isola har EPD dokumentasjon for både ett- og tolags takbelegg. I tillegg er produktene registrert i ECO-Product databasen som forvaltes av Byggtjeneste. Her settes det karakterer for miljøegenskapene som oppnås  innenfor områdene utvinning, transport, produksjon, levering og montering.

–  Med karakterer fra 1-6 betyr det at vi får full uttelling på et BREEAM prosjekt. Med EPD fra oss har våre kunder den miljødokumentasjonen som trengs og kan hente poeng for å oppnå en best mulig miljøsertifisering, avslutter Urvalek.

kontakt oss, trykk på tlf, og bestill takst. Slik at vi kan måle hvilke kanaler som gir mest trykk på disse. Produksjon vil skje når vi behøver å gjøre noen enkle justeringer på eksisterende materiell, eller lage en tilbudskampanje i gjeldende malverk. Kampanje-oppsett innebærer å sette opp og kjøre de digitale kampanjene inkl. oppfølging og optimalisering underveis + lage en digital rapport som kommer på e-post til Stian hver uke.">www.isola.no/assets/Norway/Dokumentasjon/Isola-Mestertekk-EPD-Miljdeklarasjon.pdf

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern