Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Full uttelling i BREEAM-prosjekter med EPD

BREEAM er Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygg og brukes av norske entreprenører og byggherrer. Klassifiseringssystemet måler miljøprestasjoner knyttet til hele byggeprosessen. Gjennom EPD miljødokumentasjon og registrering i ECO-Product databasen oppnår Isola’s takbelegg full uttelling i BREEAM prosjekter.

Økt fokus på miljøsertifisering

– Det er blitt mer fokus på miljø i byggenæringen og stadig flere bruker BREEAM til miljøsertifisering av bygg, forteller siv. ing. Daniel Urvalek i Isola.

Sertifiseringen er basert på dokumenterte miljøprestasjoner i ni kategorier; ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk, økologi og forurensing. Selve sertifikatet utstedes med fem nivåer; Pass, Good, Very good, Excellent og Outstanding.

EPD dokumentasjon og BREEAM poeng

For å kunne vurdere hvilke produkter som gir en positiv effekt i BREEAM prosjekter vil arkitekter og entreprenører være avhengig at produktene har en EPD dokumentasjon. En EPD inneholder miljøregnskapet til et produkt og gjennom disse er det mulig å samle poeng for å oppnå de ulike nivåene i BREEAM sertifiseringen.

ECO-Product databasen

Isola har EPD dokumentasjon for både ett- og tolags takbelegg. I tillegg er produktene registrert i ECO-Product databasen som forvaltes av Byggtjeneste. Her settes det karakterer for miljøegenskapene som oppnås  innenfor områdene utvinning, transport, produksjon, levering og montering.

–  Med karakterer fra 1-6 betyr det at vi får full uttelling på et BREEAM prosjekt. Med EPD fra oss har våre kunder den miljødokumentasjonen som trengs og kan hente poeng for å oppnå en best mulig miljøsertifisering, avslutter Urvalek.

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern