Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

EPD på vindsperrer fra Isola

To ansatte på Isola

Isola har utarbeidet EPD på to av vindsperrene i Tyvek-sortimentet.

I samarbeid med EPD Norge og det tyske instituttet IBU, har Isola utarbeidet miljødeklarasjonen på: Isola Tyvek Soft Xtra og Isola Tyvek UV fasade vindsperre.

– Endelig kan vi tilby EPD på det jeg mener er verdens beste vindsperre.­ Tyvek vindsperre har fire til fem ganger tykkere membran enn tilsvarende produkter i markedet og gir en svært fuktsikker og aldringsbestandig konstruksjon, sier en stolt produktsjef Jarle Tvetenstrand.

Økt fokus på miljø i bransjen

Byggenæringen står for en stor andel av verdens CO2-utslipp og må ha et høyt fokus på dette for å redusere problemet. En EPD viser konkrete tall på hvilke miljøkonsekvenser det har å produsere produktet og man blir derved gitt mulighet til å velge det mest miljøvennlige alternativet.

– Vi ser på EPD som et forbedringsverktøy for oss, ved at vi kan utfordre leverandører og oss selv på å begrense miljøkonsekvensene ved våre produkter, forklarer Trond Risberg, miljø- og dokumentasjonsansvarlig på Isola.

Etter hvert som flere produkter får EPD blir det lettere å se miljøkonsekvenser i sammenheng og hvilken miljøbelastning bygget har når det står ferdig. De som ønsker BREEAM-sertifisering på sine prosjekter vil kunne samle poeng ved å benytte produkter med EPD.

Isola jobber med å utvikle miljødeklarasjon på flere produkter i porteføljen. Fra tidligere finnes EPD på Mestertekk og en generisk EPD for tekke-produkter.

Dokumentasjonen kan lastes ned fra EPD Norge:

Isola Soft Xtra og Isola UV Façade

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern