Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Isola Takshingel, best når det gjelder . . .

Hva mener Ole Rosén-Lystrup, kjent fra Eventyrlig oppussing, når han påstår at Isola Takshingel er «Best når det gjelder»?

Mange kjenner igjen Ole Rosén-Lystrup på den karakteristiske cowboyhatten. Han er den av de tre i Eventyrlig oppussing som oftest grubler seg fram til de gode, smarte, overraskende og kreative løsningene.

Men, når det kommer til tak er funksjon og kvalitet viktigere enn spreke ideer, mener Ole:

– Taket, det må du rett og slett ta på alvor! Det skal selvsagt se bra ut og passe til hytta eller huset og området det ligger i, sånn når det gjelder farge og variant. Men, enda viktigere er det at det funker ett hundre prosent. Uten trøbbel. I vær og vind. I hauger av år, sier Ole. Og fortsetter:

Jeg synes Isola sin takshingel svarer bra på disse utfordringene. Det er et flott og ujålete, funksjonelt tak som virkelig takler norske forhold, snø og regn. Ja, et tak som kort sagt er best når det gjelder!

Det å være tak i værharde Norge må jo være litt som å være med i et VM. Da gjelder det å være best når det gjelder

En interessant metafor

Det høres litt ut som om du beskriver en idrettsutøver eller et landslag, Ole!

– Ja, ikke sant! Sammenlikningen er god, den!

Skal du vinne i idrett, må du jo være best på en rekke områder. Du må kanskje være best når det gjelder hurtighet, best når det gjelder utholdenhet, styrke, taktikk, smidighet og så videre. Du må egentlig være best når det gjelder det aller meste!

Summen av kvaliteter

På samme måten som med ...?

– Nettopp! Sånn som med Isolas Takshingel. Det er jo summen av alle de gode egenskapene som gjør dette taket spesielt skikkelig. En ting er at jeg vet det er best når det gjelder antall farger og varianter – og ikke minst tilgjengelighet. Jeg tror ikke det er mange byggevarebutikker i Norge som ikke selger denne takshingelen.

Bli inspirert! Se hele utvalget av Isola Takshingel her.

Ole mener takshingel er helt supert også når det gjelder en rekke andre kvaliteter, som at det er raskt og enkelt å legge, har lav vekt og tar liten plass under transport.

– Jeg tror de fleste vil få plass til hele hyttetaket på én henger, sier Ole Rosén-Lystrup!

– Og det aller, aller viktigste er at taket er potte tett. På regntetthet vet jeg Isola er «best i test», som det heter! I mange deler av landet er det genialt at taket tåler masse tung snø, vinter etter vinter. Trygt og greit å gå på er det også, hvis du for eksempel må opp på taket for å måke, sier Ole, og oppsummerer:

– Det å være tak i værharde Norge må jo være litt som å være med i et VM. Skjønner du hva jeg mener? Da gjelder det å være best når det gjelder. I VM blir jo de deltakerne som ikke holder mål blåst av banen!

Først med takshingel i Norge

Visste du at det var Isola som først produserte og lanserte takshingel på det norske markedet? Isola presenterte produktet allerede i 1954, forteller vi.

– Først i Norge, ja! Men takshingel er vel opprinnelig en amerikansk oppfinnelse? spør Ole, og retter litt på cowboyhatten.

Les også

Hvordan velge farge og variant på taket?

Ole Rosén-Lystrup, kjent fra Eventyrlig oppussing, har pusset opp 65 hytter i programmet Eventyrlig oppussing, og har mange tanker om hva du bør tenke på når du skal velge takshingel.

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern