Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Med dette taket er du stålsatt mot høststormene

Isola Powertekk Plano takpanner i Lofoten

Det finnes ikke dårlig vær for tak som er utviklet for nettopp dårlig vær. I Lofoten vurderte samboerne Ingrid og Simen ulike tilbud da de skulle velge løsning for sitt nye hus. Hva slags tak tåler noen av Norges røffeste stormer?

Simen Størkersen Jensen og samboer Ingrid Dahl Mathisen har drømt om å bygge hus siden de flyttet til Kabelvåg i 2016. Men da Max (5) og deretter Julius (2) meldte sin ankomst, ble det knapt med tid til å planlegge drømmeboligen. Begge er opptatt av detaljer og kvalitet, og det er tidkrevende å finne løsninger som tåler et av Norges tøffeste klimaer.

– Det er mye vær her, ja. Det hender vi må ned mellom fjellknausene og lete etter søppeldunken når vinden har herjet som verst.

Simen Størkersen Jensen, huseier i Kabelvåg
Simen Størkersen Jensen og Ingrid Dahl Mathisen i Lofoten valgte Isola Powertekk Plano takpanner
I juni 2021 flyttet Simen Størkersen Jensen og Ingrid Dahl Mathisen inn i drømmehuset på Eidet ved Kabelvåg. Med takpanner i stål er de trygge på at taket tåler det røffe nord-norske klimaet.

– Jeg er født og oppvokst i Lofoten, og vet hvor rufsete været kan være her i nord. I fjor var høststormene kraftige, verre enn normalt. Det gir noen føringer for valg av materialer og løsninger, og spesielt taket er utsatt når det skal måle krefter mot vinden, sier Simen.

Han og Ingrid har realisert boligdrømmen. I juni i fjor flyttet de inn i sitt topp moderne hus på Eidet ved Kabelvåg. Og taket – det er de trygge på skal tåle røft Lofoten-vær.

Les mer om Isola Powertekk og bestill tak som er skapt for norsk klima

Valgte varig løsning

– I byggebeskrivelsen fra leverandør var forslag til takstein spesifisert, men vi slo oss ikke til ro med løsningen som var tilbudt. Vi gjorde grundige undersøkelser på hvilke produkter som tåler mye vær over tid, og fant frem til Isola Powertekk takpanner som er produsert med markedets kraftigste stål, forklarer Simen.

Etter at Ingrid fikk se Plano-modellen var valget lett. Det moderne uttrykket står veldig godt til huset som har en stram arkitektur med store vindusflater.

Isola Powertekk Plano takpanner i Lofoten
TAKMODELL PLANO: Simen og Ingrid valgte et tak som står godt til det nye huset.

Lagt på rekordtid

Mønsterbeskyttede Powertekk Plano er «det siste» innenfor takdesign: Takpanner med flate profiler gir et minimalistisk og stilrent utseende. Planos matte, men samtidig glatte overflate gir et moderne tak som er lett å holde rent. For travle småbarnsfamilier kan vedlikehold kludre til tidskabalen. Ingrid jobber som lektor på en ungdomsskole, mens Simen er maskinansvarlig i et entreprenørfirma.

– Taket ble lagt i rekordfart. Jeg dro på en todagersjobb, og da jeg kom tilbake var hele taket, inkludert snøfangere, på plass. Det var en skikkelig opptur å komme hjem til, og godt å se at stålplatetaket harmonerte helt med husets uttrykk, sier Simen.

Isola Powertekk takpanner er en god løsning uansett hvor du bor

Kler alle typer hus

I tillegg til modellen Plano kommer Isola Powertekk i seriene Nordic og Exclusive. Nordic ligner til forveksling tradisjonell takstein. De lette, svært sterke takpannene med kjerne av sinkgalvanisert stål, har overflater granulert med skiferstrø. Takpannene kommer i tre fargevarianter.

Exclusive-serien gir et meget sterkt og lekkert kvalitetstak, som leveres i høyglans eller matt. Begge har pulverlakkert overflate uten skiferstrø, og det er en rekke farger å velge mellom. Snøfangere, ventilasjonshetter og alt annet tilleggsutstyr kan selvfølgelig leveres i samme overflater og farger som takpannene. Har du et uisolert tak, kan ekstra lyddemping være aktuelt.

På bildene under kan du se de ulike modellene og fargene du kan velge mellom!

Solid tak over hodet

Som lofotværing vet Simen godt hvordan tak kan få kjørt seg når stormene raser inn fra åpent hav.

Det er mange tak som har måttet gi opp for vinden her i nord.

– Det er mange tak som har måttet gi opp for vinden her i nord. Isola Powertekk har lav vekt, men enorm styrke og er festet med solide spikerskruer. Med 30 års produktgaranti er familien sikret et realt tak over hodet, sier Simen med et godt smil.

Vil du stålsette deg mot høststormene? Les mer om Isola Powertekk
Powertekk Plano takpanner forbandt med regn

4 fordeler med Isola Powertekk

1. Tåler norske høststormer. Isola lager tak for vårt værharde klima. Hver enkelt takpanne festes med solide spikerskruer. Det gir et tak du vet sitter!

2. Høy styrke, stor bæreevne. Powertekk Takpanner har den kraftigste stålkjernen av alle takpanner på det norske markedet og takler ekstreme snømengder uten problemer.

3. Klassisk og moderne. Velg mellom mange farger og tre varianter:  Exclusive og rustikke Nordic, begge med et tidløst utseende, til forveksling lik takstein – og moderne Plano i flat design.

4. Lav vekt, ingen begrensninger. Powertekk Takpanner er lette og kan derfor benyttes på tak fra alle tidsepoker, også med lav  takvinkel. Exclusive og Nordic er godkjent på tak helt ned til 10 grader.

Isola Powertekk kommer i både klassiske og moderne varianter, la deg inspirere:

Powertekk Plano

Stormsikkert stålplatetak med flat, moderne design for skråtak ned til 15° takvinkel

Powertekk Exclusive

Stormsikre takpanner for skråtak ned til 10° takvinkel

Powertekk Nordic

Stormsikre takpanner med farget skiferstrø for skråtak ned til 10° takvinkel

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern