Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Med Membra blir badet litt større!

Mustad Bygg

”Membra er et godt og effektivt system,” sier Frederik Mustad. ”Plassbesparende er det også! Veggene blir ikke like tjukke som ved bruk av membranplate, så badet blir faktisk litt større. Ikke så merkbart, kanskje, men litt mer avstand til en dør, for eksempel, kan noen ganger utgjøre en liten, men viktig forskjell."

Frederik Mustad (50) er byggmester i familiebedriften Mustad Bygg AS i Langesund, som faren Oddbjørn startet i 1972. Bror Jørgen er daglig leder. De ble tidlig oppmerksomme på Membra Våtromsystem.

”Ja, jeg tror det var i Byggmesteren jeg leste om det, og jeg ble litt nysgjerrig. Kan det ha vært for ca. tre år siden?”

Magi på badet

Det kan det ha vært, for da Membra ble lansert, omtalte Byggmesteren det nye, selvklebende membransystemet og refererte Isola, som hevdet at Membra ga ”magi på badet”.

”Vi fikk kontakt med Isola via vår lokale byggevareforhandler og ble enige om å gjøre et forsøk med Membra i en enebolig i Porsgrunn,” sier Frederik Mustad. ”Isola stilte opp og kurset gutta våre. Senere har vi hatt et oppfriskningskurs med alle flisleggerne våre på plass.”

Membra til eget lager

Mustad Bygg er en anerkjent bedrift med oppdrag i hele grenlandsregionen. I mer enn 40 år har de vært medlem i Mesterhus. I dag er de 32 ansatte, inkludert lærlingene. ”Vi har alltid hatt stort fokus på å lære opp nye tømrere,” sier Mustad, og nevner i en bisetning at sønnen Edward tok fagbrevet sist høst!

Det fine med Membra er at du får gjort ferdig jobben der og da

Frederik Mustad, Byggmester

Hvor mye har flisleggerne hatt å si for beslutningen om å bruke Membra?

”Jeg tar alltid håndverkerne med i den slags beslutninger. Deres meninger veier like tungt som mine. De liker å jobbe med dette, så nå har vi alltid Membra tilgjengelig på lageret vårt i Langesund. Det er mye tid spart når du bare kan kjøre og hente det du trenger.”

Lite ”gris”

”Det fine med Membra er at du får gjort ferdig jobben der og da,” sier Mustad, og forklarer:

”Du går inn i et bad. Du skrur opp en fuktstabil plate, som er veldig effektiv å sette opp. Deretter klistrer du Membra rett på. Da har du luket bort ganske mye jobb som du ellers måtte ha gjort med et annet produkt.”

Hva sier de som kjenner systemet best? Vi spør Frode Rue (49), murer og flislegger i Mustad Bygg:

”Jeg synes systemet er helt genialt. Isola er jo ikke akkurat kjent for å komme med noe halvfabrikata, så dette er gjennomført og skikkelig,” mener Rue.

Med smøremembran er det mye mer ’gris’, og du må passe på å få riktig lagtykkelse. Membra er tidsbesparende og letthåndterlig og krever veldig lite verktøy!

Frode Rue, Murer og flislegger

”Med smøremembran er det mye mer ’gris’, og du må passe på å få riktig lagtykkelse. Membra er tidsbesparende og letthåndterlig og krever veldig lite verktøy! En god kniv og tommestokk eller målebånd er nesten det du trenger. Skal du for eksempel bruke sementbaserte plater, er det mange flere operasjoner. Mer kostbart blir det også.”

Talenter går i arv

Frederik Mustad er ikke ”bare” byggmester. Han er en mester ved tangentene også og trakterte Hammond B3-orgelet på Midnight Choir’s siste turné i 2003. Noe som etter VGs mening bidro til å gjøre Midnight Choir til ’et adskillig tyngre band’ (ref. konsertanmeldelse).

I 2016 returnerte Midnight Choir til konsertscenene. Siden da har Mustad vært med på alt de har gjort. I tillegg har han spilt med Kid Andersen m.fl.

Vi nevnte at sønnen, Edward Mustad, nettopp har tatt fagbrevet som tømrer. I 2019-utgaven av The Voice på TV2 leverte han mesterstykker på rekke og rad og sang seg fram til finalen. I Mustad-familien er det tydeligvis flere talenter som går i arv.


 ”Akkurat nå er det ikke noe fast,” sier Frederik Mustad, og sikter til musikken. ”Det er altfor mye å gjøre på jobben.”


Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern