Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Når kan du legge nytt tak oppå det gamle?

Isola Takshingel montere ny på gammel

Selv et godt shingeltak varer ikke evig. Etter noen tiår fortjener det avløsning av et nytt. Og det lønner seg selvfølgelig alltid å legge nytt tak før lekkasjer, som lett kan gi omfattende skader, oppstår. Som kjent kan man legge ny Isola Takshingel direkte på gammel, men det er noen huskeregler å forholde seg til.

"Skrå på skrå.."

For det første: La du ny på gammel forrige gang du la shingel på hus- eller hyttetaket, må begge shingellagene fjernes før du igjen kan montere ny Isola Takshingel.

Er din gamle Isola Takshingel av Type Skrå, MÅ du legge skrå denne gangen også, om du vil legge ny på gammel.

Alle andre typer kan mikses. På for eksempel Isola Takshingel Type Rett eller Type Kuttet, kan du legge hvilken variant av Isola Takshingel du vil, bortsett fra skrå.

Altså: Kun skrå på skrå – alle typer på alt annet!

Se alle vårt utvalg av Takshingel her!

Montering av takshingel

Det er lett å gjøre feil, når man skal montere takshingel, hevder noen. Men det er minst like lett å gjøre det riktig, påstår vi.

Les bruksansvisningen nøye før du begynner på jobben. Starter du riktig, er det lite som kan gå galt! Sørg for å bruke stifter med riktig lengde, og vær nøye med å plassere stiftene på rett sted.

Last ned vår monteringsanvisning! Montering av "ny på gammel" finner du fra side 10.

DNT Telemark valgte Isola Takshingel på Mogen Turisthytte

I hele 55 år har Isola Takshingel beskyttet Mogen Turisthytte mot ekstreme værpåkjenninger. Når DNT Telemark nå rehabiliterer og etterisolerer hytta ble det igjen valgt takshingel fra Isola.

Ønsker du en større oppgradering av shingeltaket?

Din gamle Isola Takshingel kan fungere som et utmerket underlagsbelegg for Isola Powertekk stålplatetak. Så, dersom du ønsker et nytt tak på huset med et utrykk som takstein, lar du bare den gamle shingelen ligge.

Før du starter på jobben, må du selvfølgelig forsikre deg om at ditt ”gamle” shingeltak er tett.

Er du i tvil, legger du først et ekstra underlagsbelegg – for eksempel Isola Iso-D – rett på shingelen. Husk å benytte sløyfebånd når du monterer sløyfer og lekter!

Isola Powertekk er et tak som er lettere, sikrere, sterkere og mye enklere og raskere å legge enn eksempelvis takstein. Det er en rekke farger og typer å velge blant. Isola Powertekk finnes i typen Exlusive med glatt høyglans eller matt overflate og i typen Nordic som har en overflate med steingranulat.

En av fordelene med Isola Powertekk, er at taket bokstavelig talt er skrudd fast, så uansett hvor værutsatt bygget ditt ligger, får du et tak som sitter!

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern