Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Nytt moderne takdesign: Powertekk Plano

Plano er siste skudd på stammen i Powertekk takpanner sortimentet fra Isola. En helt nyutviklet plate med mønsterbeskyttet design som gir et moderne og stilsikkert utseende. Kraftig ståltykkelse med høy stabilitet og styrke, forenkler og effektiviserer monteringsarbeidet.

Jørgen Young og Victor Pran
Jørgen Young, leder for innovasjon og produktsjef Victor Pran viser stolt frem Isolas nye moderne takdesign, Powertekk Plano.

Minimalistisk, sterk og stabil

– Powertekk Plano er utviklet for å møte en ny og mer minimalistisk byggestil, men vil også bidra til at eldre bygg får et lettere og mer moderne utrykk, sier leder for innovasjon, Jørgen Young i Isola. Under utviklingen er det lagt spesielt vekt på enkel og effektiv montering.

Utformingen av profilen og ståltykkelsen på hele 0,7 mm sørger for god stabilitet. Platene er dermed enkle å montere og gir rask og sikker fremdrift.

– Styrken er så god at det faktisk er mulig å trå på platene over bærelektene dersom det skulle være nødvendig forteller Young entusiastisk.

Ikke behov for ekstra støttelekt

Selv om profilen er i en flat minimalistisk design er det ikke behov for å legge inn en ekstra støttelekt mellom bærelektene.

– Dette er vi så vidt jeg vet alene om for denne type takprodukt med denne form for design, fortsetter Jørgen Young.

Det er mulig å montere platene på to forskjellige måter, enten i forband eller i rekke, avhengig av hvilket uttrykk som er ønskelig for det aktuelle taket. Platens design gjør den høyaktuell på morderne funkisboliger med taktyper som pulttak og saltak uten raftekasser.

Montert i rekke
Montert med forband

 

Komplett tak med lav vekt

Powertekk Plano leveres i matt utførelse i fargene antrasitt, sort og steingrå. Sammen med tilbehørsprodukter lakkert i de samme fargene oppnås et funksjonelt og helhetlig tak.

– I forbindelse med lanseringen ruller vi i tillegg ut et helt nytt sortiment av soil- og ventilasjonshetter i stål, forteller produktsjef Victor Pran.

– Takpannen har de samme gode egenskaper som våre andre Powertekk varianter når det gjelder styrke og produktets lave vekt på taket, forteller produktsjefen videre.

Platene veier kun 6,6 kg/m2, og Plano er derfor velegnet også på eldre konstruksjoner som ikke tåler tyngre taktekking. Produktet har Teknisk Godkjenning som de øvrige Powertekk variantene.

– Med Plano styrker Isola sitt totale sortimentet på Powertekk Takpanner. Plano blir et godt supplement til de øvrige variantene i Powertekk Exclusive serien med lakkert matt eller blank overflate, og den rustikke serien Nordic med farget granulat» avslutter produktsjefen.

Powertekk plano brochure mockup

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern