Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Ole Rosén-Lystrups beste råd: slik velger du takshingel

Supersnekkeren Ole Rosén-Lystrup, kjent fra Eventyrlig oppussing, hjelper deg å finne riktig variant og farge på takshingelen.

Ole Rosén-Lystrup (han med den karakteristiske cowboyhatten) har pusset opp hytter og sommerhus gjennom åtte sesonger av Eventyrlig oppussing. Han er tilhenger av små grep som gir stor effekt – som for eksempel å bytte takshingel.

Det er fort gjort å legge nytt tak og ikke veldig dyrt. Isola Takshingel er en fornuftig investering som vil gi huset eller hytta et flott løft.

Ole Rosén-Lystrup

Hva er fordelene med takshingel?

Takshingel er raskt å legge, veier lite og er enkelt å frakte. «Jeg tror de fleste vil få plass til hele hyttetaket på én henger», sier Ole. «Isola er best når det gjelder antall farger og varianter – og ikke minst tilgjengelighet. Det er ikke mange byggevarebutikker i Norge som ikke selger dette produktet.» 

Med så store valgmuligheter blir spørsmålet: hvordan finner du varianten og fargen som passer best til ditt hus eller din hytte?

Oles tips: slik velger du takshingel

  • Ta hensyn til omgivelsene. Hva har naboen på taket? Vil du ha noe som harmonerer, eller er målet å skille seg ut? «Teglrød og rustikkrød kan for eksempel være veldig fint i et område der teglstein er benyttet som byggemateriale.»
  • Kan byggets arkitektur, geografiske plassering og historie gjøre valget enklere? «På en hvitmalt sørlandshytte ville jeg for eksempel ikke nølt med å velge en rød variant.»
  • Sliter du fremdeles med å velge, har Ole følgende råd til deg: «sort og grå takshingel fungerer veldig bra på mange bygg. Det er et moderne asfaltprodukt som egentlig erstatter skiferstein, og da er det ikke feil når det visuelle uttrykket blir litt i samme gate.» 
Se hvilke farger og varianter du kan velge mellom her!

«Kvaliteten er i boks»

Sammen med blant andre Halvor Bakke og Gustav Brustad, har Ole grublet seg frem til utallige smarte oppussingsløsninger på TV. Men når det kommer til tak, er funksjon og kvalitet enda viktigere enn kreative ideer. «Taket må du rett og slett ta på alvor», slår Ole fast, og forsikrer at kvaliteten er i boks når du velger takshingel fra Isola.

Det er et flott og ujålete, funksjonelt tak som tåler norske forhold, snø og regn, sesong etter sesong. Ja, kort sagt et tak som er best når det gjelder.

Ole Rosén-Lystrup
Isola Takshingel Kuttet Rustikk-Rød

Enkel og billig fornyelse

Selv om Isola Takshingel utvilsomt er slitesterkt og har lang levetid, mener Ole det må være lov å bytte tak før det er absolutt nødvendig. «Har man lyst til å fornye hytta, velge en annen farge og variant, kanskje i forbindelse med at man bytter farge på kledningen ... Ja, da må det være lov å bytte før tiden», sier han. «Den gleden må man kunne unne seg litt oftere enn kanskje bare én gang i livet.»

Dette er Isola Takshingel – Best når det gjelder

  • Ble introdusert på det norske markedet i 1954
  • Produsert i Norge og designet for norske forhold
  • Velg mellom 15 forskjellige varianter 
  • Fås kjøpt i de fleste byggevarehus 
  • Kan ofte legges oppå gamle papp- eller takshingeltak 
  • Best i test på slagregntetthet 
  • Har svært lang levetid 
Les mer: Hvorfor er Isola Takshingel "Best når det gjelder"

Les også:

Isola Takshingel montere ny på gammel

Når kan du legge nytt tak oppå det gamle?

Selv et godt shingeltak varer ikke evig. Det lønner seg selvfølgelig alltid å legge nytt tak før lekkasjer, som lett kan gi omfattende skader, oppstår.

Som kjent kan man legge ny Isola Takshingel direkte på gammel, men det er noen huskeregler å forholde seg til.

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern