Bygg bedre, enklere

En byggeblogg fra Isola

Skal du pusse opp? Oppnå god luftetthet med nytt tettesjikt!

I tilfeller hvor det ikke er mulig eller lønnsomt å gjennomføre en utvendig tilleggsisolering kan det i forbindelse med innvendig oppussing være fornuftig å sørge for at det etableres et nytt innvendig tettesjikt på innsiden av de eksisterende tak- og yttervegger. Dette sjiktet må gi god lufttetthet slik at fuktig og varm inneluft ikke kan trenge ut i konstruksjonene.

Tettesjikt som reflekterer varme

Isola AirGuard Reflekterende folie er i disse tilfellene en smart og effektiv løsning som gir både god tetthet og samtidig fungerer som en tilleggsisolering på 30 mm. Forutsetningen for dette er at folien monteres som en dampsperre - direkte på det innvendige bindingsverket, og at det via utlekting etableres et uisolert hulrom på 30-50 mm mellom folien og den innvendige kledningen.

Sparer isolasjon og arbeid!

I det uisolerte hulrommet reflekteres det varme som gir en isolasjonsverdi tilsvarende 30 mm standard isolasjon. Dette gjør at du sparer både isolasjon og arbeid og samtidig får mulighet til å trekke et skjult elektrisk anlegg uten at dette medfører punkteringer i dampsperresjiktet.

 

Bygg bedre, enklere

Følg oss på:
Informasjonskapsler og personvern