Takstein og valg av underlagsbelegg

Ved rehabilitering av eldre tak som skal tekkes med takstein får vi ofte spørsmål om valg av nytt underlagsbelegg. Her har det skjedd mye i løpet av de siste årene – moderne underlagsbelegg har større styrke, lavere vekt og gir langt tettere omlegg enn gammel takpapp.

Victor Pran - Produktsjef

Victor Pran – Produktsjef

Isola Iso-D Xtra er underlagsbelegget vi anbefaler til de fleste som skal legge om taket med takstein. Dette er siste versjon av våre lette og sterke underlagsbelegg med klebekanter for selvklebende omlegg. Tilbakemeldingene fra markedet er også svært positive”, forteller produktsjef Victor Pran

“Underlagsbelegget vi nå benytter med selvklebende omlegg gir umiddelbart tett tak. Lav vekt og høy styrke er også viktig for oss. Det betyr rask og sikker montering uten håndtering av tunge løft”, sier Byggmester Jan Eskeland som driver eget byggefirma.

Ubeskyttet i opptil 16 uker

“Det settes spesielt pris på lav vekt, høy styrke og klebekanter som sikrer umiddelbart tett tak, det gjør arbeidet enklere og sørger for stor fleksibilitet i byggeperioden”, sier produktsjef Pran. Iso-D Xtra kan benyttes ned til 6 graders takfall og stå ubeskyttet i hele 16 uker under normale værforhold.

Sklisikker filt med modullinjer

Iso-D Xtra har PP-filt på over- og undersiden. Filten på undersiden sørger for at belegget ligger stabilt mot underlaget og hindrer forskyvning under monteringen. Filten på oversiden har modullinjer som gjør det enklere og raskere å montere underlagsbelegget i lodd.

“Med økte krav til effektivitet og et stadig tøffere klima er Iso-D Xtra et trygt og godt valg når eldre tak skal tekkes om med takstein”, avslutter produktsjefen.

Kommentarer
  • Var dette til hjelp?
  • Ja   Nei